Albert-emlékplakát

Elkészült a Császárról készített Albert Flórián-plakát. Flóri bácsi mostantól föntről figyeli a Fradi fiataljait.

Egy közös összefogásnak köszönhetően óriási Albert Flórián-plakáttal gazdagodott a Népligeti Sporttelep. A Fradi vezetősége az Albert Alapítvánnyal, Rákosi Gyulával és Szűcs Lajossal, az FTC művészeti ágával, valamint a létesítményvezetéssel együttműködve hozta létre a Császárról készített hatalmas molinót. Az alkotást – amelyen egykori klasszisunk legnagyobb érdemei, és természetesen az Aranylabda képe is szerepel - a Kismartoni úthoz közel, a Fradi utánpótlás-futballistáinak székhelyénél helyezték el, így a gyerekek nap, mint nap Albert Flóriánra felnézve mehetnek az edzésekre és a mérkőzésekre. - Fontos, hogy Albert Flóriánra folyamatosan emlékezzünk, és emlékeztessük rá az embereket, milyen hatalmas labdarúgó volt. Nagyon örülök, hogy elkészült ez a csodás molinó. Ez is hozzásegítheti a fiatalokat ahhoz, hogy egyszer valaki nála is jobb legyen – mondta Rákosi Gyula. A molinó átadásán ott volt a Császár fia, korábbi kiváló játékosunk, ifjabb Albert Flórián. - Óriásit nyom a latba, hogy édesapám föntről figyeli majd a fiatalokat. Remélem, hamarosan lesz olyan Fradista, aki hasonló sikereket ér el, mint azt ő tette – mondta Albert Flórián. Az összefogás során mindenkinek egy célja volt: ápolni Flóri bácsi emlékét, ezzel is erősíteni a jövő fradistáit. - A fő motivációnk az volt, hogy a fiatalok minden nap lássák: szorgalommal, tehetséggel és kitartással Magyarországról is lehet valaki a világ legjobbja – mondta Bánhidy András létesítményvezető-helyettes.