Sikeres verseny

Százhetvenen vettek részt az Albert Flórián Aquatlon emlékversenyen.

Február elején a Népliget adott otthont az Albert Flórián Aquatlon emlékversenynek. Az eseményre tizenkét egyesület százhetven versenyzője nevezett. Sajnos az időjárás nem kedvezett a rendezvénynek, de a sportolni vágyók kedvét nem vette el a zord, szeles idő. Az Albert Flórián Aquatlon emlékversenyen először futni kellett a résztvevőknek, majd az uszodában mérte össze a mezőny az erejét, végül pedig újra futás következhetett. A százhetven induló különböző távokon, nyolc korosztályban versenyzett egymással. A rendezvény a fiataloktól az idősekig minden korosztályt megmozgatott, jól mutatja ezt, hogy a legfiatalabb induló öt éves volt, míg a legidősebb már betöltötte a hetvennegyedik életévét. Több válogatott sportoló jelenléte is emelte a verseny színvonalát, így kiváló időeredményeknek örülhetett a rossz időben kitartó publikum. Három látássérült sportoló is sikeresen teljesítette a távot, köztük a legeredményesebbnek Oczelka Róber, azt FTC versenyzője bizonyult, aki ép társait megelőzve senior kategóriában a dobogó legfelső fokára állhatott. Minden célba érkezőt befutó éremmel jutalmaztak a szervezők, így a nap végén a sportolók ugyan kissé fáradtan, de boldogan távoztak a versenyről.