Babi néni kapta az életműdíjat

Atlétika szakosztályunk vezetője, Vágóné Solti Mária vehette át az Albert Alapítvány 2018-as életműdíját.

Az Albert Flórián Labdarúgó Utánpótlás- és Sportalapítvány 2013-ban hozta létre az Albert Flórián Életmű-díjat, amellyel minden évben egy hosszú ideje a klubunkat szolgáló, az FTC örökségéhez munkájával jelentősen hozzájáruló személyt tüntetnek ki. Az Alapítvány választása ezúttal olyasvalakire esett, aki elválaszthatatlan része a ferencvárosi atlétikának, szakosztályvezető és edző egyben. A Fradi iránti szeretetet és alázatot édesanyjától, a Csöpi néniként ismert Solti Lajosnétól, klubunk egykori egyik legnagyobb törzsszurkolójától örökölte. Hétévesen lett az FTC tagja, zöld-fehér sportpályafutását az asztaliteniszezőknél kezdte, majd atlétaként folytatta. A szakosztály megszűnése után egy ideig kézilabdázott, majd egyetemi tanulmányai idején, 1988-ig edzőként dolgozott a Ferencvárosban. Ezután harminc évig tanári pályán dolgozott, de ekkor sem szakadt el a Fraditól, rendszeres vendége volt szurkolóként a mérkőzéseknek. 2008-ban tért vissza a klubba, azóta töretlen lelkesedéssel és lendülettel vezeti az atlétika szakosztályt. A kezei alatt olyan versenyzők nevelkedtek, mint a sokszoros magyar bajnok Galambos Tibor, Szabó László vagy Virovecz István. A díjazott, Vágóné Solti Mária, vagy ahogy fradista körökben mindenki ismeri, Babi néni, az elismerést labdarúgócsapatunk Haladás elleni bajnokija előtt vette át ifjabb Albert Flóriántól.