Váncza István kikapott a vigaszágon, így búcsúzott a vb-től

Az FTC birkózója, Váncza István kikapott vigaszági mérkőzésén, így búcsúzott a budapesti világbajnokságtól.

Az élete első felnőtt világbajnokságán szereplő 63 kilós Váncza bár tegnap nagy menetelését követően a negyeddöntőben búcsúzott a budapesti világbajnokságon, orosz legyőzője bejutott a döntőbe, így fiatal tehetségünk pénteken a vigaszágon folytathatta. Pistinek egy meccset kellett nyernie, hogy az esti programban a bronzéremért birkózhasson. Ellenfele a török Rahman Bilici volt, aki délelőtt a japán Katsuaki Endót búcsúztatta első mérkőzésén. Junior világbajnoki és Európa-bajnoki bronzérmes versenyzőnk egy jónak ígérkező támadással kezdett, de a török kibújt belőle. Sajnos ezután a világbajnoki bronzérmes, kétszeres junior világbajnok Bilici kihasználta Pisti megingását és három pörgetéssel, technikai tussal 9-0-ra nyert. „Sajnos gyorsan leküldött a török… Átbeszéltük a mérkőzés előtt, hogy milyen fogásokat alkalmaz, amelyekből az egyiket sikerült kivédenem, de a fejlefogásnál elrontottam, nem a megbeszélt taktikát csináltam, azaz nem álltam fel egyből, ahogy odanyúlt. Ennek lett az eredménye, hogy háromszor is megcsinálta az akciót” – kezdte értékelését Váncza István. Pistit nagy dicséret illeti, hiszen első felnőtt világbajnokságán két nagy skalpot szerzett, ugyanakkor tudja, hogy még sok tapasztalatra van szüksége a legjobbak között. „Nagyon tetszett a világbajnokság egész miliője. A szurkolás, a nézők. Nagyon jólesett, amikor a bevonulásnál a közönség éltetett, elképesztő élmény volt azt érezni, hogy ilyen sokan a hátam mögött állnak. Ugyanakkor remélem, most egy hosszabb pihenő jön, hiszen a junior világbajnokság és Európa-bajnokság, illetve a felnőtt vb után rám fér. Nagyon megterhelő időszak volt, ki kell pihennem magamat, mert nem lehet újból munkába állni, az a szervezetnek sem jó. Ha visszajöttem, akkor kezdődhet az alapozás a felnőttekkel és januárban majd meglátjuk, hogy váltok-e súlycsoportot vagy nem” – tette hozzá 19 éves tehetségünk.

Így készül a reklámarc

Balázs Krisztián a 2019-es, győri junior torna világbajnokság reklámarca lett. Kiki szeretne ehhez méltó gyakorlatokat bemutatni a versenyen - VIDEÓ!

Megújult külső, értékálló tartalom

Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban május 12-ig látható az Albert Flórián Emlékkiállítás. A tárlat megújult köntösben mutatja be a Császár életét és pályafutását - VIDEÓ!