Balázs Krisztián ifjúsági olimpiai bajnok!

Az FTC-Telekom tornásza is tagja volt a Buenos Aires-ben zajló Ifjúsági Olimpián aranyérmes vegyes csapatnak!

Csodálatosan alakult a szerda este a Ferencváros tornászának, Balázs Krisztiánnak (a kis képen az álló sorban jobbról az első) a Buenos Aires-i Ifjúsági Olimpiai Játékokon. Versenyzőnk egy pompás nyújtógyakorlatot mutatott be, amelyre 13.366 pontot kapott. Ezzel sokáig vezetett, végül a második helyen jutott be a fináléba, csupán az egyik nagy vetélytárs, a japán Kitazono Takeru előzte meg. Ennek az eredménynek köszönhetően Kiki a kilencedik helyen végzett az egyéni összetett selejtezőjében, így ebben a sorozatban is döntős lett! Krisztiánnak négy számban, talajon, korláton, nyújtón és egyéni összetettben szurkolhatunk a következő napokban! A remek estének azonban korántsem volt vége. Rendhagyó módon tornában egy speciális csapatversenyt is rendeztek, amelyben összesorsolták az összes ifjúsági olimpián szereplő szakágban, tehát a férfi és női szertornában, a ritmikus sportgimnasztikában, sportakrobatikában és trambulinon induló versenyzőket az egyéni összetettben elért addigi eredményeik alapján 12 fős csoportokba. Krisztián a négyszeres olimpiai bajnok amerikai, Simone Bilesról elnevezett narancscsapatba került, amely aranyérmes lett a 12 összeállított csapat közül!

Elismerő oklevél

A Buenos Aires-i ifjúsági olimpiáról érmet hazahozó Balázs Krisztián és Hadfi Gréta elnöki elismerő oklevelet vett át Nyíri Zoltántól, az FTC ügyvezető alelnökétől – VIDEÓ!

A Császárra emlékezünk

Hét évvel ezelőtt hunyt el az egyik legnagyobb futball-legenda, az egyetlen magyar aranylabdás, Albert Flórián.