A legszebb gyakorlat

A Ferencváros junior tornásza, Balázs Krisztián ezüstérmet nyert nyújtón a glasgow-i Európa-bajnokságon.

A Glasgow-ban zajló Európa-bajnokságon az FTC tornásza a juniorok versenyének pénteki selejtezőjében a negyedik helyen végzett nyújtón, így bejutott a vasárnap délelőtti fináléba. A döntőben Krisztián 13.300 pontot kapott a gyakorlatára és mivel csak az olasz Nicolo Mozzato előzte meg, sportolónk ezüstérmet szerzett. Szakosztályunk legutóbb a 2016-os berni junior kontinensviadalon örülhetett éremnek, akkor Boncsér Krisztián talajon bronzérmes lett. „Akár az egyéni, akár a csapatversenyben a legjobb nyolcban nagyon erős mezőny volt” – kezdte Nagy Zoltán, Balázs Krisztián edzője. „Gyakorlatilag századokon múltak a helyezések, egy-két tizeden belül vannak a versenyzők, így ennek hátterében rettentően örültünk a nyújtón elért finálénak és most az ezüstéremnek. Kiki másodikként ment fel a szerre, nagyon magas pontszámot kapott és gyakorlatilag végig vezetett, aztán sajnos győzött az olasz versenyző, aki már a selejtezőben is a legmagasabb pontszámot kapta. Ugyanakkor Kikié volt a legjobb kivitelezés, mondhatni, hogy ő volt a legelegánsabb, ezért sokan külön gratuláltak neki. Egyáltalán nem lehetünk csalódottak, nagyon megérdemelte az ezüstérmet” – tette hozzá az edző. Az Albert Alapítvány gratulál Krisztián teljesítményéhez!