Újabb kvóta!

Az FTC tornásza, Balázs Krisztián is kvalifikálta magát az októberi, Buenos Aires-i Ifjúsági Olimpiára.

Azerbajdzsán fővárosában, Bakuban rendezték a tornászok Ifjúsági Olimpiai kvalifikációs versenyét, amelyen a Ferencváros sportolója, Balázs Krisztián (a képen jobbról az első) is indult. Fiatal tehetségünk a délelőtti programban szerepelt öt szeren, talajon, lovon, ugrásban, korláton, nyújtón és gyűrűn. Krisztián a legjobb eredményét talajon érte el, ahol 13.633 pontot kapott a gyakorlatára, de kiemelkedően teljesített nyújtón is. A remek gyakorlatoknak köszönhetően az FTC tornásza összesen 79.332 pontot gyűjtött, így két orosz ellenfele mögött a harmadik helyen zárta a selejtezőt, ez pedig azt jelentette, hogy legjobb magyarként kijutott az október 6. és 18. között Buenos Airesben rendezendő Ifjúsági Olimpiára. „Óriási siker, hogy Krisztián megszerezte a kvótát! Délelőtt, a legerősebb körben versenyeztünk, amelyben ott voltak az esélyesnek kikiáltott oroszok és az angolok is. A verseny nagyon jól sikerült, annak ellenére, hogy Kikinek volt két gyengébb szere, az ugrás és a korlát, de így is nagyon magas pontszámot kapott a gyakorlataira. Nagyon boldogok és elégedettek vagyunk” – mondta Krisztián edzője, Nagy Zoltán. Krisztián a harmadik fradista sportoló, aki kvalifikálta magát az utánpótlás korosztály legrangosabb nemzetközi versenyére. Korábban tőrözőnk, Zsoldosi Karolina és birkózónk, Szabados Noémi szerzett jogot az indulásra.