Eredményes válogató

Az FTC kajak-kenu szakosztályának csapata felnőtt és utánpótlás számokban is szép eredményeket ért el a hétvégi szegedi válogató versenyen.

Az elmúlt hétvégén Szegeden rendezték a kajak-kenusok felnőtt, U23-as és parakenu válogató versenyét. Az FTC kajak-kenu szakosztályának versenyzői a felnőtt és az utánpótlás korosztályokban is képviseltették magukat. A fradista különítmény legjobb eredményét az Albert Alapítvány által kiemelten támogatott Kirkov Valentin érte el, aki a felnőtt férfiak K1 200 méteres versenyében döntőbe jutott, ott pedig a 8. helyen végzett, az U23-asok között viszont ezzel kijutott az Európa-bajnokságra. „Valentin eredménye a hétvége legnagyobb pozitív meglepetése. Titkon bíztunk benne, hogy meglehet neki, de erős volt a mezőny, úgyhogy nagyon örülünk a sikernek. Emellett az ifiknél szereplő négyesünk eredménye is biztató, bár ez a verseny csak egy tájékoztató volt a szövetségi kapitány számára azzal kapcsolatban, hogyan érdemes a négyest összeállítani. Itt az Eb-re és a vb-re történő kvalifikáció két hét múlva dől majd el, a szolnoki ifjúsági válogatón” – értékelte a hétvégét Szellák Dávid szakosztályvezető. Alapítványunk kiemelt támogatottjának, Kirkov Valentinnek szívből gratulálunk!